Zwanger? Doneer dan!

Zwanger zijn of worden is iets dat ik nooit als iets vanzelfsprekends heb gezien. Toen mijn man en ik besloten, dat wij een gezinnetje wilden stichten was ik toch best een beetje zenuwachtig. Het spookt toch door je hoofd, zouden wij samen wel een kindje kunnen krijgen? 

Ook in mijn omgeving zie je ongewild kinderlozen of mensen met voortplantingsproblemen. Dit vind ik vreselijk om te zien, maar het is een pijnlijk onderwerp om naar te vragen. Bij dit soort dingen denk ik wel eens kon ik maar iets betekenen.  

Toen ik begin september ontdekte dat ik zwanger was, was ik ontzettend emotioneel, verrast en blij. Wat een ongelofelijke ervaring en verrijking van hoe je tegen de wereld aan kijkt. Aangezien ik een enorme control freak ben, was ik meteen online allerlei dingen aan het uitzoeken. Toen kwam ik ook ‘Moeders voor Moeders’ tegen in mijn speurtocht. Meteen dacht ik JA dat is het! Ik ben zelf een groot afnemer van donorbloed (immunogloblines) en baal er regelmatig van, dat ik bijvoorbeeld geen bloed kan geven om andere mensen te helpen. Dit was mijn kans. Moeders voor Moeders is een organisatie, die al heel lang bestaat. Zij zamelen urine in van zwangere vrouwen in hun prille zwangerschap. Uit de urine kunnen zij zwangerschaps hormoon filteren en vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen helpen. Ook kunnen ze jonge jongens helpen, waarvan de teelballen nog moeten indalen.  

Vanaf week 6 van mijn zwangerschap ben ik begonnen met doneren. Moeders voor Moeders komt iedere week de urine ophalen. 22 november zal mijn laatst donatie zijn. Nou wil ik natuurlijk heel eerlijk zijn. Het was soms best lastig. Mijn donaties waren niet altijd van een noemenswaardige hoeveelheid. Mijn zwangerschapskwalen gooiden wat roet in het eten. Ondanks dat hoop ik natuurlijk dat alle kleine beetjes helpen en dat ik heb kunnen bijdragen aan het geluk van een ander stel.  

Meer weten over Moeders voor Moeders kijk dan eens op de website.

4 Comments

  1. Alle beetjes helpen zeker! Wat goed dat je dit doet

  2. Dit deden wij 45 jaar geleden ook al!

Wat vind jij?

© 2021 elle decrit

Theme by Anders NorenUp ↑