Voor je het weet ben je binnen

Ik ben een probleem oplosser en een geboren optimist. Ik kan me voorstellen dat dat regelmatig zorgt voor ergernissen bij mensen die mij kennen. 

Als iemand mij vertelt dat ze maar geen baan kan vinden, kom ik met allemaal suggesties waar mee ze wel geld zou kunnen verdienen. Vaak leuke, enthousiaste en grootse ideeën, maar wel van het soort dat niet iedereen die ideeën ook zou durven uitvoeren. Mijn ideeën vergen vaak creativiteit, ondernemerschap en een flinke dosis lef. En ik durf het gesprek dan ook nog af te sluiten met: “Gewoon doen, je hebt niets te verliezen en voor je het weet ben je binnen.” 

Jaren zijn er voorbij gegaan met wilde ideeën voor andere mensen, waarbij ik er een aantal heb voorgesteld en heb meegeholpen om ze ook uit te voeren. Voor mezelf heb ik ook van die ideeën. Ze liggen in een hoekje, in een schetsboek en vergeet deze blog niet. Toch zijn die ideeën voor mezelf nooit echt van de grond gekomen. Van die laffe excuses over tijd, geld of geen zin meer na een enthousiaste eerste poging. 

Op dit moment kan ik zeggen dat ik eindelijk een van mijn ideeën echt serieus aanpak. Samen met mijn vriend ben ik in het diepste geheim al ruim een half jaar aan het programmeren en we hebben het gevoel dat we steeds dichterbij een release gaan komen. Vooral als zo’n idee al zo lang zo intens verweven zit in je dagelijkse routine en werk, dan is het een gek idee dat het moment van delen met de buitenwereld er aan komt. Nog belangrijker, levert ons harde werk ook nog wat op? We zullen zien. Ik kan jullie binnenkort vertellen of jullie voortaan al mijn ideeën moet opvolgen omdat je dan inderdaad binnen bent. (Haha)

Bron afbeelding:  popsugar

1 Comment

  1. Heel goed Noor. Ga ervoor. En inderdaad na een half jaar broeden moet het vogeltje toch echt eens de buitenwereld in.

Wat vind jij?

© 2021 elle decrit

Theme by Anders NorenUp ↑