Een geschikte trouwlocatie vinden is waarschijnlijk een van de eerste dingen, waaraan een bruidspaar denkt na het aanzoek. Stel je voor dat je droomlocatie net voor je neus weg wordt gekaapt.

Al ver voor het uitzoeken van DE jurk en vlak na onze vakantie met daarin het aanzoek, zijn we op zoek gegaan naar een mooie locatie in Leiden.

We zaten eerst te denken aan een kale zaal zonder catering. Het lijkt ons leuk om een zaal helemaal zelf aan te kleden, dus in principe was een gymzaal ook een optie geweest. We hebben wat rond gekeken online, maar niet echt iets gevonden.

Toen vond ik een zaal met catering, maar dat volgens mij wel interessant zou zijn. Het zat midden in het centrum van Leiden en er zat een hotel bij. Ideaal vonden we, er waren alleen geen foto’s van de zaal zelf.

Aangekomen bij de locatie werden we goed ontvangen. We kregen een kopje thee en de man, die ons hielp nam een biertje, wat voor indruk maakt dat? Het was toch een beetje vreemd.

De man heeft een rondleiding gegeven en alles zag er netjes uit, maar er was geen klik. De zaal maakte de missende klik niet goed. De vloer plakte en het was allemaal wat sober en viezig. Nee, hier waren we niet naar op zoek.

Dezelfde week zouden we nog naar een tweede locatie, die wel erg op deze leek, dus ik had die tweede locatie ook al meteen afgeschreven. Twee dagen laten gingen we toch een kijkje nemen.

Het was liefde op het eerste gezicht. Misschien zijn we raar, want het is een industriële, kale ruimte, maar het heeft iets en we krijgen de ruimte om aankleding zelf te doen. Na een weekendje bedenktijd was ik al zo zenuwachtig, dat ik meteen de boel heb gereserveerd. Gelukkig kon dat nog gewoon!

Nu zijn we aan het brainstormen over de aankleding, die wordt steeds gekker in onze gedachten. Nu we het pak en de jurk hebben kunnen we aan de slag met de aankleding en thema kleuren. De komende maanden worden knutselmaanden.

Wat is jullie ideale locatie?