Soms is het enige wat je nodig hebt een opgeruimde kast. Al een tijdje zat ik me te ergeren aan kleding in mijn kast. 

Ik heb een tijdje geleden besloten, dat te schattige kleding moet gaan wijken. Het wordt tijd dat ik serieus wordt genomen en dan helpt niet als ik een babyroze jurkje aan heb met allemaal strikjes erop. You get the picture. Ik blijf natuurlijk wel een vreemde kledingstijl houden, maar niet meer te schattig dus.

Niks kon ik kon vinden in mijn kast. Erg frustrerend als ik ’s avonds mijn outfit voor de volgende dag wil samen stellen. Ik ontdekt Marie Kondo, een japanse opruimgoeroe. Zij zegt dat je vanuit je gevoel dingen moet houden of weg doen. Het idee is, dat je iets op pakt, je jezelf bedenkt of je er gelukkig van wordt. Word je er gelukkig van, dan mag je het houden. Word je er niet gelukkig van, dan gaat het weg.

Alle video’s van haar resultaten zijn verbluffend, maar niet echt realistisch in mijn geval, aangezien ik van veel gelukkig wordt. Soms word ik ook gelukkig van rommel bijvoorbeeld. Ondanks dat ben ik wel geïnspireerd geraakt en wil ik het gaan proberen in verschillende kamers in ons huis. Kijken of het voor een opruimt en netjes huis gaat zorgen. Waarschijnlijk wel.

Gisteravond ben ik begonnen met een deel van mijn garderobe kast. Ik moet zeggen dat ik ontzettend gelukkig word van het eindresultaat. Alles is geordend op kleur. Hoe lekker is dat! Ik heb ook nog een foto bijgevoegd van alles waar ik afstand van doe. Het is écht een enorme berg, de foto doet de berg geen recht.

 

  
Heb jij ook last van rommel of ruis, wat zijn jouw tips voor een opgeruimder huis?