Het blijft spannend een recept maken voor een groep mensen, terwijl je het recept nog nooit hebt gemaakt. Met Pasen was het weer eens zover. Tijd voor een decadent recept uit de Allerhande, gevulde varkensrollade uit de oven. Je buik begint al te knorren hé bij het zien van deze rollade. Toen ik het ingrediënten lijstje zag was ik meteen om. Pijnboompitten, rozijnen, appelsap en rode wijn in een rollade, AWESOME.

Mijn vriend was ook wel in voor dit recept. Mijn schoonmoeder hadden we er op uit gestuurd om een mooi stuk varkensvlees te halen bij de slager. Dit stuk vlees hebben we eerst horizontaal ingesneden, opengeklapt en daarna vanuit het midden nog eens horizontaal insnijden. Zodat je een lange dunne lap vlees krijgt.

Je maakt de vulling en verdeelt deze over de lap vlees. Met een youtube filmpje hadden we binnen een paar minuten geleerd hoe we een rollade moeste knopen en daarna lekker de oven in. 15 minuten voor de eindtijd even de glacé erover en je hebt een héérlijke rollade.

LET OP: Een vlees thermometer is een must. We hadden ontdekt dat de rollade wel iets langer moet dan het recept. Hou 65 tot 70 graden binnen warmte aan.

Bron foto: onze eigen rollade