Al een aantal jaren vieren we onze koninginne-/Koningsdag in de mooie binnenstad van Delft, gevolgd door een ‘eerste’ bbq van het jaar en dan kunnen we weer voldaan naar huis. Van te voren waren er bang, dat het allemaal in het water zou vallen, aangezien er slecht, koud en nat weer voorspeld was.

Geen druppel regen en heb mijn zonnebrandcreme meerdere keren uit mijn tas moeten pakken. Het kon dus niet op. Zoals altijd nemen mijn vriend en ik sixpacks mee, zodat we lekker ergens op een plein een biertje kunnen nuttigen. Dit jaar hadden we besloten om met de groep een grote wizard stick te maken. 

Hiervoor heb je nodig:

  • Een bierdrinker
  • Blikjes bier
  • Tape 

Ieder leeg blikje wordt onder een vol blikje getapet, zodat je steeds arelaxter moet drinken. Op een gegeven moment moesten we zelfs de hoogte in om een slokje te kunnen nemen. Erg grappig en het trok veel bekijks. 

Na dit tafereel heerlijke malse spareribs van de bbq gegeten, die een vriend zelf had gemarineerd en afgelakt. Een andere vriend had brood gebakken en er zat een goddelijke salade bij. Zo kunnen we op een dag van: “Dat zullen wel van die studenten zijn.” naar een decadente burgerlijke maaltijd transformeren.

Volgend jaar weer!