Het smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes.

Vegetariër, veganist of alleseter. Je hebt veel smaken tegenwoordig. Sommige mensen zijn als trend glutenvrij gaan eten of bergen superfoods naar binnen aan het werken.

De vraag die altijd bij mij op komt is: Waarom ben je vega? Een vega die vis eet, vind ik persoonlijk niet vega, no offence. De omstandigheden in de visserij zijn ook niet rooskleurig, dus waarom dan onderscheid maken tussen vlees en vis. Volgens mij zijn er meerdere redenen om jezelf tot vegetariër te bombarderen.

  • Het zou beter zijn voor de wereld als iedereen minder vis en vlees zou eten. Voor mezelf heb ik daarom besloten het helemaal niet meer te doen.
  • Ik vind het zielig voor de dieren.
  • De industrie is verrot en daar zouden we niet aan mee moeten werken. Ik neem er afstand van door het eindproduct niet te eten.
  • Ik vind het niet lekker.

Nu zagen mijn vriend en ik laatst een kickstarter project, dat ons best aan het denken heeft gezet. Het is een insecten farm voor in je keuken, zodat je zelf insecten kan produceren. Het kost je bijna niets, want je voert ze met je normale groente afval.

Ik ben zelf geen vegetariër, maar dit concept klinkt me als biologisch vlees- en viseter best goed in de oren. Nog minder vlees en vis eten, maar wel genoeg eiwitten eten zonder dat het iets kost en de planeet belast. Toch komt er dan een MAAR op tafel, want dat betekend natuurlijk wel dat je insecten moet eten. Als westerling toch een drempel waar je overheen moet, terwijl insecten op het menu op veel plekken op de wereld de normaalste zaak van de wereld is.

Vorige week had ik een diner met vrienden waarbij iedereen een gerecht bereid. Mijn vriend en ik waren verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. Er zijn vega’s in onze vriendengroep, dus dat is altijd iets om rekening mee te houden. Toen moesten we ineens denken aan het kickstarter project. Ja, het zijn dieren, maar er zijn vega standpunten waarbij insecten ineens wel op het menu zouden kunnen staan. Ook vanuit ons biologische standpunt zijn insecten een goed idee, dus we besloten om insecten te gaan gebruiken in ons hoofdgerecht. Onze vriendengroep staat ontzettend open voor bijzondere en culinaire gerechten. Toch waren de reacties heftiger dan ik op voorhand gedacht had.

Zou jij ons gerecht eten als je het voorgeschoteld zou krijgen?

IMG_5467.JPG

3 Comments

  1. heb jij het gegeten noraly?

  2. wow damn, ik wil het graag proberen…

Wat vind jij?

© 2021 elle decrit

Theme by Anders NorenUp ↑