Geen broek

Het begint lente te worden en het gaat kriebelen bij veel mensen. Ik heb daar niet zoveel last van. Wat mij betreft kan je in ieder seizoen gekleurde en stijlvolle kleren dragen, maar de ‘normale Nederlandse dame’ gaat nu weer experimenteren met kleur en stijl.

Nu wil ik natuurlijk niet de kleur en stijl in ons leven tegenhouden, maar er zijn wel wat mode ergernissen, die deze periode weer geprikkeld zullen worden.

Vleeskleurige skinny jeans

De vleeskleurige skinny jeans kan NIEMAND hebben. Als iemand je van ver af ziet aankomen lijkt het alsof je je broek vergeten bent. Ik weet het ze lijken heel leuk in licht roze, oud roze of lever. Toch druk ik je op het hart, niet doen!

Witte legging

Op menige foute party gecombineerd met een panterprintje zul je de show stelen. De enige die ik ken die er mee weg komt is mijn moeder, ben je dit niet draag dan nooit een witte legging.

Legging als broek

Bij sommige meiden staat het wel. Rank en slank, maar om nou te zeggen dat ze daar al hun features mee tonen, nee. 99% van de mensen hoeven het niet eens in hun hoofd te halen. Draag iets over je legging!

Naveltruitjes

Naveltruitjes terwijl je geen tiener meer bent. Hell no!! Dat is geen goed idee. Twintigers of dertigers hebben hopelijk wel andere manieren om indruk te maken dat het showen van some skin.

Stapelen

De trendstapelaar al eens gespot? Hij of zij neemt niet een trend, maar alle trends van het moment en propt ze in 1 outfitje. Een overdaad schaad.

Wat wel deze lente

Durf voor kleur te gaan. Het mag zelfs funky gecombineerd, dus oranje met roze. Als je dit doet, zorg dan wel dat het vrij basic items zijn. Flared pijpen zijn terug en dan het liefst erg lange broeken waardoor je de schoen niet ziet.

Denk aan recycling. Kan je met een kleine aanpassing je outfits van vorig seizoen upgraden naar dit seizoen. Ondanks dat het een kinderprogramma is, kan je fijne inspiratie op doen als je naar ‘hip voor nop’ kijkt. Ook ‘door het oog van de naald’ kan je van inspiratie voor zien. (Het laatste programma is net afgelopen, maar er schijnt een volgend seizoen te komen.)

Laatste tip

Een laatste tip, kledingmaten zeggen niks. Het is vooral een labeltje dat ze erop hebben gedrukt. Laat je leiden door pasvorm, comfort en kleur, niet door de maat. Als jij je lekker voelt in je kleding, zien mensen dat aan je en straal je dat uit.

 

 

4 Comments

 1. Het kan altijd erger… De-drie-kwart-witte-legging… 😉

  • Noraly Oonk

   23 april 2015 at 11:02

   Owh ja, dat is inderdaad wel een toppunt Rolf. Ik hoop dat we die niet te vaak gaan spotten deze zomer/lente.

 2. Hoho, zelfs die kan haar moeder hebben. Het ligt er maar aan wat je erover draagt.

  Ik dacht nog aan de rokjesdag enkele dagen geleden. Ik heb eigenlijk altijd een rokjesdag en Noraly jij ook, maar ze bedoelen niet dat je een rokje of een jurk aan hebt. Het gaat erom wat je er onder draagt. En dat moeten dan eigenlijk al mooie gekleurde blote benen zijn!
  Het was toen nog niet eens 15 graden. Daarnaast klinkt het bij mij als seksistisch in de oren….

  • Toch heb ik ze gezien, de blote benen. Maar dat waren niet de mijne. Toen ik van huis vertrok die dag was het 4 graden, dus ik heb mijn benen toch in een (niet witte) legging gehuld.

Wat vind jij?

© 2020 elle decrit

Theme by Anders NorenUp ↑