Fotograferen: de kunst van het beter worden.

Vorige keer ging mijn artikel over fotograferen. Eigenlijk had ik dat al een tijd niet mee gedaan, maar een tijdje terug heb ik een mooie cropcamera kunnen overnemen met een heleboel tele objectieven. Nu begint het dus weer te kriebelen. 

Fotografie is geen goedkope hobby, maar wel een die prachtige herinneringen en beelden kan opleveren. Ook denk ik dat als je de wereld vaker door een zoeker waarneemt, je het meer gaat waarderen. Mijn voorkeuren qua composities verschillen per locatie.

Als ik in een stad rondloop ben ik altijd gefascineerd door de ritme en herhaling. Rond mijn huis moet ik altijd diep gehurkt in het struikgewas voor de prachtige bloemen, dieren en insecten. In het bos kan ik me erg focussen op licht en kleur. Maar juist door met een spiegelreflex rond te lopen, waar dan ook, zie je meer.

Als amateur helpt het om je favorieten van prof fotografen te verzamelen. Dat kan je inspireren, maar kan ook daadwerkelijk je werk beter maken. Als je probeert een zelfde sfeer vast te leggen bijvoorbeeld, zal je net zolang blijven schieten totdat je het gewenste effect hebt. Deze week heb ik weer een aantal verschillende series kunnen maken. Twee portretten en een serie gemaakt in Leiden.

Ik heb mezelf voorgenomen om voornamelijk meters te maken en heel veel te fotograferen. Keep you posted! Wat fotograferen jullie het liefst?

2 Comments

  1. De laatste foto zou Monet zo na kunnen gaan schilderen. De kleuren zijn geweldig van de lucht.

  2. Noraly Oonk

    16 mei 2015 at 08:16

    Ja dat was een lucky shot. Ik keek even naar buiten, zag de prachtige lucht, ben naar boven gesprint met mijn spiegelreflex in de aanslag en heb de foto gemaakt al hangend uit het raam. Haha!

Wat vind jij?

© 2020 elle decrit

Theme by Anders NorenUp ↑