Een tijd geleden heb ik mijn eigen werkplek in huis mogen inrichten. Ik wilde een muur die me zou inspireren, als ik afgeleid of ongeïnspireerd zou zijn. Het uiteindelijke idee was om een mooie vlakverdeling te gaan maken met restjes verf uit het oude en nieuwe huis. Het resultaat was smashing, al zeg ik het zelf.

Toen bedacht ik me ineens, dat het wel erg jammer is, dat alleen mijn vriend en ik de wand kunnen bewonderen en groeide bij mij het idee om hetzelfde in onze hal te doen, maar dan met een mooi kleurverloop erin.

Gisteren was het zover, ik kon er eindelijk aan gaan beginnen. Zie foto’s van het proces van beide muren.

Wat heb je nodig om dit zelf te gaan doen?
– Schildertape (speciale voor strakke lijnen)
– Durf (durf je figuren gewoon op je wand te zetten)
– Plastic bekers (voor je verf)
– Allerlei kleuren verf
– Een platte hobby schilderkwast (die niet haart)

Ikzelf heb geen vlakke ondergrond, omdat we gekozen hebben om de wanden te behangen met grasvezel behangen. Houd er dan wel rekening mee, dat je langer bezig bent met het bijwerken van de lijnen.  Vooral al er wat oneffenheden op de muur zitten raad ik aan om schilderstape voor strakke lijnen te gebruiken. Let op: zo’n rolletje gaat als een speer, dus je hebt er wel meer dan 1 nodig.  Je hebt per figuur een omtrek tape nodig, tenzij je het mooier vind als er een lijn tussen de figuren zit ter dikte van de tape. Dan zou je de hele wat in kunnen tapen en alles kunnen inkleuren.

Succes met je eigen wand!