Qua koken ben ik de laatste jaren veel meer gaan experimenteren. Wat ik ontzettend leuk vind om te doen is sushi, gortensoep of tacotaart maken. Een ander leuk recept uit mijn assortiment is zelf dim sum maken.

Begin met alle vulling maken. In de Japanse keuken gebruiken ze vaak zowel vlees als vis in dim sum of dumplings. Ik heb gekozen om een visvulling en een vleesvulling met jullie te delen.

Visvulling
– 200 g zalm
– 1 halve ui
– een kwart bosje bieslook
– 1 augurk
– 1 citroen
– zout en peper

vleesvulling
– een halve rode peper
– 2 lente uitjes
– 1 teentje knoflook
– 200 g half-om-half gehakt
– 1 el rijstazijn (toko)
– 1 tl sesamolie (toko)
– 1 cm gember (mag ook meer zijn)
– zout en peper

Verder heb je de wontonvellen (toko), 1 groentebouillonblokje, bakpapier en sojasaus nodig. TIP: Nodig niet te veel personen uit. (laatst voor 9 personen gemaakt, maar dan sta je uren in de keuken)

Voor de vulling geldt, eigenlijk is alles lekker gestoomd. Denk er wel aan dat je pittig niet snel zult overdoen. Meer dan een halve peper en 1 cm gember is echt geen probleem. Hak alles onwijs fijn, gooi het bij elkaar en hussel het goed, daarna nog wat op smaak brengen met zout en peper.

Ontdooi je wontonvellen. Dit is erg belangrijk, want dan zijn de vellen veel beter dicht te vouwen. Vul je velletje met wat vulling, maak de randen een beetje nat en vouw hem dicht. Zoals je op de foto’s kan zien heb ik gekozen voor verschillende vouwtechnieken. Dit heeft geen invloed op de smaak, maar kan handig zijn als je meerdere vullingen uit elkaar wil houden.

Vervolgens de stoommandjes voorzien van wat bakpapier, zodat je dim sums niet zo blijven plakken, 10 minuten stomen en serveren met wat sojasaus. YAMMM!!!

Recept op 24Kitchen