Vorig jaar zomer waren ze er ineens. Ze waren vooral online een hit, met hun clip voor go to go, ook wel ‘de-klaar-kom-clip’ genoemd. Waarin een deel van de dames tijdens een orgasme hun nummer vertolkten.

10271152_513061392173864_3866109643868848936_o

ADAM, een nieuwe Nederlandse meidengroep met bijzondere muziek en even bijzondere videoclips. Ik had de bovengenoemde clip eigenlijk niet echt opgemerkt, omdat ik afhaak bij zo’n titel bij een video. Ik heb dus pas kennis gemaakt met ADAM door de BNN realitysoap like ADAM, waarin de band gevolgd wordt op hun reis naar wereld faam.

Wat me aanspreekt is hun bijzondere kijk op het leven, elkaar en hun visie, die ze duidelijk hebben, maar toch ook nog aan het uitvinden zijn. Je ziet de eerste babystapjes, die groter zijn, dan bij de meeste beginnende bands, waardoor de leden ook menselijk worden. Je ziet de stress, angst, maar ook de lol die ze hebben.

Ik kan me erg vinden in de muzikale stijl, behalve dan hun eerste nummer dat geproduceerd en geschreven is door Alain Clark. Maar ach, dat zie ik door de vingers. Ook ben ik erg gecharmeerd door de kledingstijl, die anders, soms sexy, maar soms ook echt aseksueel is.

Het is even speuren op Spotify, maar als je eenmaal een nummertje geluisterd hebt, dan blijft hij op repeat. Dus pas op, erg verslavend!

Luister snel mijn nieuwe favoriet:
ADAM