Joke Schut (1988) is een fotografe die is afgestudeerd aan de Willem de Kooning te Rotterdam. Tevens is zij actief in de omgeving Rotterdam. Ze schiet voornamelijk journalistieke kiekjes van evenementen, gebeurtenissen, maar ook daily life.

Haar foto’s spreken en vertellen een verhaal. Als kijker wordt je nieuwsgierig en beleef je het moment mee.

Deze foto’s zijn uit de serie Noah! gemaakt in opdracht van Cultuur bewust. Wat ik hier zo mooi vindt is het gebruik van kleur en de indrukwekkende luchten.

Haar serie over culturele bruiloften in Rotterdam is prachtig. Ze legt de momenten precies op het juiste moment vast en als kijker deel je mee in de feestvreugde en raak je nieuwsgierig naar de gebruiken, die bij zo’n bruiloft horen.

Last but not least wil ik jullie deze foto’s niet onthouden. Ze heeft een serie gedaan Woodstock genaamd waar ze verslaafde bejaarden uit een bejaardentehuis in Den Haag heeft gefotografeerd. Het tehuis staat drugsgebruik toe, omdat deze mensen al langer gebruiken dan het grootste deel van hun leven, waardoor afkicken eigenlijk geen zin meer heeft. Door deze mensen onder één dak te verzamelen, blijft de buurt rustig en is er een gemoedelijke sfeer.

Wil je meer zien www.jokeschut.nl

Joke en ik bundelen tegenwoordig onze krachten en gaan onze fotografie en webdesign/development werkzaamheden combineren. Hierdoor kunnen we, in ons freelancewerk, alle wensen van onze klanten gezamenlijk bedienen.