Maak kennis met Arnold Werner! Op jonge leeftijd ontwikkelde hij al gevoel voor muziek en mixte hij verschillende soorten elektronische muziek. Denk hierbij aan house, electro, techno, club, analoog en nog meer in een unieke blend. Let op, want dit is erg verslavend. 

Sinds kort is Arnold Werner uit zijn grot gekomen en is zijn muziek te beluisteren voor het grote publiek. Zijn eerste EP ‘Nucleus’ kwam als een verrassing en bevat een mix van intergalactische chillheid en vuige beats zoals je ze nog nooit eerder hoorde.

De track ‘Origin of replication’ neemt je op reis met diepe tonen en mooie nuances. Het is vuig, maar doet het erg goed tijdens een gemiddelde computersessie, waarin werk verzet moet worden. Een echt proactief nummer, waar ook prima op hard gelopen of gesport zou kunnen worden. Máár natuurlijk het allerbeste op een feestje of in tha club. Op de eerste EP zijn de nummers ‘Chalk’ en ‘Nuts and Bolts’ ook echte pareltjes. Chalk heeft een rustige opbouw, maar heeft een vervreemdende prikkeling die intrigeert. De stuwende motion zorgt dat je niet stil kan blijven zitten. Nuts and Bolts is de plaat die de EP afsluit. Het begint rustig, maar eindigt scherp en puntig.

Sinds deze week staat er een tweede EP op alle kanalen en Arnold W had mij niet blijer kunnen maken, want van deze plaat ga ik uit mijn EP! Daarom een korte analyse van alle nummertjes:

Perseverance
Een heerlijke met-de-oogjes-dicht-in-trance-dansen-plaat. Je voelt je meteen op een goed feestje als je begint aan deze EP. Een klam hok in een industrieel pand, je vest al om je middel geknoopt, je ogen dicht en lekker deinen op de muziek. Laten we hier snel met z’n allen een feestje op bouwen.

Festival
Een herkenbare en lekker in het gehoor liggende plaat. Na een paar keer luisteren heb je al het idee, dat je hem kent. Onwijs goed afgemixte track met een goede opbouw en climax.

Reflections
Mysterieuze opbouw met een lichtelijke dance vibe. Zijn muziek is instrumentaal, maar hier had zeker ook een mooie vocal opgepast. De drums door het nummer zijn ontspannend en oppeppend tegelijkertijd.

Roam
Dit is zo’n gaaf nummer! Ik hou van de mysterie en de synt. Onheilspelende chillheid, die je voelt.

Token
De belachelijk goed dansbare track sluit zijn tweede EP af. Het is een rustige afsluiter van een awesome EP.

Hiermee ga ik ook meteen mijn review van de artiest Arnold Werner afsluiten. Zijn muziek is te beluisteren op alle kanalen en via zijn website. Ik snap niet waarom deze jongen nog niet doorgebroken is, want MENN wat issie goed! Dus open je Spotify en luister hem!